Höstträff, oktober 2016

På Sölvesborgs Brukshundklubb och Riesen Camp

 

En kort resumé.

Ordet höst kan verkligen karaktärisera höst-träffen vädermässigt. För oss skåningar/blekingar var detta första dagarna för året som hösten gjorde sig riktigt påmind både med temperatur och färgprakt i skogen. Härlig känsla med decimetertjockt lager av nyfallna löv att pulsa runt i vid sökträningen. Det var också tur att vinterjacka, mössa och vantar fanns medpackade. Nyheter var bl a flera fina marker för spår, sök och rapport som RIS har fått tillgång till. Detta uppskattades mycket av deltagarna. Riesen Camp hade flera husvagnar på plats, Lillstugan var fullbokad och några deltagare valde att bo på Ynde Vandrarhem.

Träffen startade ...

redan under fredag eftermiddag där tidigt anlända ekipage hann med både lite lydnad och skydds träning. Fram emot åttatiden samlades vi i grillkåtan för gemensam mat och planering för höst-träffens aktiviteter. Några valde att bryta upp från festligheterna lite tidigare medan ett gäng dröjde sig kvar till fram på småtimmarna.

Efter frukost lördagsmorgon...

 där Stellas nybakade frallor framdukats, var det dags som vanligt med plats med skott. Exakt tid utlovades till 9:30. Skytten höll vad som lovats, första skotten kom exakt 9:30 (Förarna hade inte mer än precis lämnat hundarna då och blev lite överraskade, man kan säga att förarna fick skotträning, hundarna klarade det utmärkt). Tre sökgrupper och en spårgrupp gav sig av till skog och mark under förmiddagen. Medlemsmöte hanns med mellan för- och eftermiddagens aktiviteter. Eftermiddagen fördelades med en sökgrupp, en lydnadsgrupp och en grupp som tränade skydds. Sista gänget på appellplanen var klara strax före sju. De ville hinna med ett uppletande och var därför tvungna att välja en upplyst plats. Mat från Rickards serverades i grillkåtan på kvällen, det kändes inte helt fel efter en hel dags träning i höstrusk. Vid den trevliga stämningen runt elden delades dagens både höjdpunkter och bottennapp.
Efter platsläggning på söndag morgon gav sig alla ekipage ut i skogen för träning. Vid tvåsnåret samlades alla i klubbstugan för avslut med lunch och slutstädning.hosttraff

 

 

Vid pennan: Ingrid Lundh

Foto: Ingrid Lundh