Midsommarträff 2016

På Sölvesborgs Brukshundklubb och Riesen Camp

Midsommar MarieL Martin

En kort resumé.

Första vagnen rullade in på campingen redan tidigt under torsdagen. Under hela dagen och kvällen, fram till kl 02.00, fylldes Riesen Camp till bredden. 12 vagnar hittade vi eluttag till. På kvällen samlades vi kring grillen, njöt av grillad korv och lade upp planer för kommande dag, midsommarafton. Lite kaffe på det och Ullas rulltårta.

Midsommaraftons morgon bjöd på...

Stellas nybakade frallor och nybryggt kaffe i stugan, härlig doft att mötas av på morgonen. Träningen startade med plats läggande med skott. Det hann vi med innan vi, två grupper sök och en grupp spår, gav oss ut i skogen. Tillbaka från skogen rika av erfarenheter tog vi oss en kopp kaffe och Karins förträffliga midsommar jordgubbstårta. Några valde sen att ta en tupplur, träna uppletande eller helt enkelt ställa sig i köket för att tillsammans förbereda kvällens midsommarbuffé.

Dukningen fick bli i skuggan, Anders sov i lillstugan så platsen fick heta ”Anders Veranda”. Något trångt om tider blev det till den enda duschen på stället, den extremt varma dagen gjorde att ingen ändå kom undan. Men strax före sju, då midsommarbuffen serverades, klev siste personen ur duschen. Midsommarbuffen, med Mias laxrullar, Maries västerbottenpaj, Peters heta räkor, Lenas köttbullar, Karins vitlökssill, lax och kassler som Helen kom med och mycket mera gott käkade vi på samtidigt som det blev lite skålande och allsång. Jordgubbar och glass till efterrätt såklart.

Midsommardagen startade lika lyxigt...

som föregående dag, både vad det gäller frukost och plats läggande. Denna, mycket heta, dag valde en grupp att stanna kvar hemma och träna lydnad och uppletande i skuggan. En annan grupp valde att köra till sökskogen för att där kombinera sökträning med bad, myrorna passar ju utmärkt till detta. På eftermiddagen serverades kaffe och Lenas goda kakor. Sen tror jag faktiskt att alla tog det lugnt på eftermiddagen. Till kvällsmat förbereddes potatis sallad, grönsallad och tsatsiki.

Grillen glödde och värmde till grillspett och kycklingben. Det fanns jordgubbar, rulltårta och grädde kvar så därför avslutades kvällen med goefika.

Även söndagen startade lyxigt, först frukost sen plats läggande. Denna dag körde vi två varianter av platsläggande, en traditionell och en där man fick välja modell. Tre sökgrupper och en spårgrupp blev det som gav sig iväg. Vi bestämde att inte fika så mycket i skogen utan äta rester tillsammans innan hemfärd. Snälla Ulla hade städat klubbstugan när vi kom tillbaka vilket gjorde det enklare för oss andra att fixa klart innan vi åkte hem.

Vid pennan: Ingrid Lundh

Foto: Marie Lind