En kort resumé

Hela påskhelgen från dagen före skärtorsdag till annandag påsk var det fullt med aktiviteter på RIS anläggning Riesen Camp. Tillgången till appellplan gjorde att flera valde att smita mellan med lite lydnadsträning när det blev några minuter över. En härlig syn där det är full aktivitet med Riesenschnauzer. Vi fick en kommentar från en förbipasserande som tyckte det såg så trevligt ut när människor träffas, bor tillsammans på campingen och umgås kring sina hundar. Den dagliga uppdateringen av träningsgrupper möjliggjorde variation i träningen. Man kunde välja mellan spårträning, rapportträning, sökträning, lydnadsträning och skyddsträning. En utmärkt ruta för uppletande fanns också tillgänglig hela helgen.

Vädrets makter ...

gjorde att alla nedpackade kläder kom till användning. Att det kom regn överraskade kanske inte så mycket som när det började snöa. Alla varma kläder behövdes då kylan höll i sig ett tag. Tur att det fanns gott om sökrutor så vi kunde välja några på lite kortare avstånd för att inte äventyra helgen med halkkörning. Vädret klarnade upp och gav oss tillfällen med strålande solsken.

Spännande fortsättning följer...

RIS medlemsmöte gav flera nya idéer för hur verksamheten kan utvecklas. Det diskuterades att utöka med aktivitetsdagar, prova på dagar och aktiviteter som hör samman med utställning för att nå ut till fler riesenschnauzerägare. Utvärderingen av påsklägret visade entydigt att vi ska köra med samma koncept även på nästa läger. Lenas husvagn rullade in först av alla för att finnas tillhands och visa oss alla tillrätta på olika sätt. Johanna och Jerker skötte gruppindelning och markfördelning perfekt. Anders och Håkan, med hjälp av Anki, såg till att skotträningen gick av stapeln på korrekt sätt på utsatt tid. De hade också huvudansvar för muurrikan. Varje morgon kom en doft av nybakade frallor och nybryggt kaffe, tack vare Stella som fanns tillhands för frukosten. Helen och Ingrid såg till att mat, recept och arbetsordning fanns tillgängligt inför kvällarnas matlagning. Kan inte nog uttrycka hur trivsamt det är att laga mat tillsammans. Affe med hjälp av Peter höll ordning på kvällarnas allsång. Vi hann inte sjunga klart alla sånger, texterna sparas och spännande fortsättning följer.

Bild 4