Vårträffen gick av stapeln 5-8 maj 2016.

Det blev ett läger i vårens tecken. Flera gjorde iakttagelser av vårupplevelser allt från förtjusning till skräck. Exempel är bokskogen som slog ut under en regnig natt till huggorm som låg och solade sig i vårsolen.

Lägret blev också ett läger i grillkåtans tecken.

vartraff ingrid

Invigning av grillkåtan gjordes vid medlemsmötet i februari. Men under detta läger användes den flitigt varje kväll.

Första kvällen grillade korv, andra kvällen avnjöt vi en gulach och tredje kvällen kyckling med bulgur och ett fantastiskt gott bröd.

Det hela spetsades till med helt nybakade gräddbullar som Ingrid S hade med sig.

Även att solen sken på oss på dagarna så var det mysigt att sitta vid lägereld på kvällarna för att förtära maten och berätta om dagarnas äventyr.

Lägret blev också ett läger i hundträningens tecken.

Flitigt tränade vi platläggande varje morgon sen delade vi in oss i smågrupper och tränade. Det var varma dagar så några dagar valde vi att träna lydnad, på en något skuggig appellplan, på förmiddagen före vi gav oss ut i skogen för sök och spårträning.

Två dagar valde vi att med tre grupper i olika rutor vara i bokskog i Paradiset. Trevligt att finnas på samma ställe för att prata lite vid hundbyte och att kunna fika tillsammans. Två dagar åkte vi till Jämshög för att använda Rådjursstigen med spännande teräng och bra legor mellan stora stenblock, Fritsatorpet med badmöjligheter och Djurvilan som har en nedgrävd lega. Sökträningen kombinerades med spårträning. En eftermiddag tränades det skydd som fick stor publik. ????????

Vid Pennan: Ingrid Lundh

Foto: Ingrid Lundh